HR Manager Noord-Holland van EFK

EFK Interim-management en advies ondersteunt sinds 1997 overheids- en not-for-profitinstellingen bij financiële, administratieve en controlvraagstukken. Onze medewerkers vervullen bij onze klanten ad interim verschillende functies op het terrein van financiën en control. Eén van de functies die wij aanbieden is de rol als HR-adviseur en HR-manager voor organisaties in Noord-Holland.

Een HR-manager, ook wel human resource manager genoemd, is samen met de HRM-afdeling verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Hij of zij houdt toezicht op de organisatiecultuur en zorgt ervoor dat de arbeidsvoorschriften en –wetgeving worden nageleefd. Daarnaast houdt een HR-manager zich bezig met allerlei strategische initiatieven. Denk hierbij aan fusies, overnames, talent management, arbeidsverhoudingen, diversiteit en succesplanning.

De HR-managers van EFK zijn gespecialiseerd in de dienstverlening aan de (semi-)publieke sector. Niet alleen omdat wij van mening zijn dat in de publieke sector met haar specifieke eigenschappen en cultuur, specialisme de meeste toegevoegde waarde biedt. Maar ook omdat wij ons thuis voelen in deze sector en wij maatschappelijke instellingen een warm hart toedragen.

De medewerkers van EFK zijn beschikbaar in de regio Noord-Holland. Heeft u behoefte aan ondersteuning van een HR-manager in Alkmaar, Amsterdam, Hoorn, Haarlem, Zaanstad of een op een andere locatie? Neem dan gerust contact op.

EFK in het kort

EFK Interim-management en advies ondersteunt overheids- en not-for-profitinstellingen met de tijdelijke invulling van financiële fucnties en HR-diensten.

Werken bij EFK

Wil je werken als interim financial professional bij EFK? Bezoek dan onze werken bij EFK website en bekijk de mogelijkheden die wij als werkgever bieden.

Direct contact

Heeft u een vraag aan een van onze medewerkers of bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan direct contact met ons op .

Wat doet een HR-manager van EFK?

De functietitel spreekt eigenlijk al voor zichzelf: een HR-manager is de manager van het HR-departement en bepaalt dus het personeelsbeleid. Een HR-manager waakt over de uitvoering van dat beleid en fungeert als de link tussen het algemene management en de werknemers. Een moeilijke maar cruciale rol binnen de organisatie! Een goede HR-manager heeft het vertrouwen van de medewerkers én het management en garandeert op die manier een vlotte samenwerking.

Onze klanten zijn instellingen van kleine, middelgrote als grote omvang in de overheids- en not-for-profitsector. Voorbeelden van publieke instellingen die klant van EFK zijn: gemeenten, zorginstellingen, onderwijs, provincies, woningcorporaties en stichtingen.

De medewerkers van EFK hebben naast één of twee specialismen zoals gemeente, zorg of onderwijs, vaak ervaring met meerdere sectoren. Hierdoor bestrijkt onze kennis en ervaring een breed spectrum in de branche van de overheid en not-for-profit.

Een notendop van de dagelijkse activiteiten van onze medewerkers:

 • Human resources-beleid uitstippelen, voeren en opvolgen
 • Werving en rekrutering, maar ook ontslag en outplacement
 • Procedures voor personeelsadministratie controleren
 • Interne communicatie tussen management en personeel
 • Begeleiding bij sociale inspectie
 • Relaties met vakbonden en organiseren van sociale verkiezingen
 • Optimalisatie van instroom-, retentie- en uitstroomprocessen
 • Functieclassificatie uitwerken
 • Nieuwe HR-software implementeren

Wat is human resource management?

De afdeling human resource management (HRM) houdt zich bezig met de rol van werknemers binnen de betreffende organisatie. De afdeling moet zorgen dat de personeelszaken bijdragen aan het succes van de organisatie. Een goed personeelsbeleid richt zich op het benutten en ontwikkelingen van de kwaliteiten van de werknemers. Hieronder valt het optimaliseren van de inzet, binding, welbevinden en toewijding aan de doelstellingen van de organisatie.

Human resource management houdt zich bezig met de rol van werknemers binnen een organisatie en beschouwt het personeel als de bepalende factor voor het succes van de onderneming. Mensen en hun potentieel worden binnen HRM niet gezien als kostenposten, maar als de belangrijkste activa. Goed personeelsbeleid is gericht op het benutten en ontwikkelen van kwaliteiten van mensen en op het optimaliseren van hun inzet, binding, welbevinden en toewijding aan de doelstelling van de organisatie.

Wanneer is een HR-manager nodig?

Wellicht vraagt u zich af of uw organisatie een HR-manager nodig heeft. Het antwoord op die vraag is erg afhankelijk van de organisatie. Het hangt namelijk af van de type organisatie en de activiteiten. Het aantal medewerkers kan een indicatie zijn of het aanstellen van een HR-manager van belang is.

Indien u twijfelt over het aannemen/inschakelen van een HR-manager, schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor advies.

Bent u op zoek naar een HR-manager in Noord-Holland?

Is uw onderneming op zoek naar een geschikte ad interim HR-manager? Dan bent u aan het juiste adres bij EFK Interim-management en advies.

Wij zijn aantoonbaar en sinds 1997 een betrouwbare en discrete partner van verschillende overheids- en not-for-profitinstellingen. Sommige klanten zijn vanaf de oprichting van EFK tot op heden nog steeds klant van ons. Daar zijn wij dan ook best trots op.

U kunt bij ons verder rekenen op een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Wij realiseren ons dat bij het werken voor de publieke sector ook een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering, kosten- en tarievenstructuur hoort. Bij ons zult u dan ook geen excessieve salarissen aantreffen.

Onze tarieven zijn altijd relatief laag geweest. Niet alleen in een tijd waarin door de economische crisis de tarieven van commerciële bureaus onder druk staan. Ook in de economisch voorspoedige jaren waarin geen sprake is van prijsdruk. De visie van EFK is dat de hoogte van de tarieven een bedrijfseconomisch gezonde bedrijfsvoering mogelijk moet maken zonder excessief te zijn. In de publieke sector wordt immers gewerkt met maatschappelijke middelen. Daarbij hoort een doelmatige en verantwoorde besteding.

Weten welke diensten EFK nog meer biedt? Bekijk al onze HR diensten.

Administratieve ondersteuning

Ondersteuning bij het opstellen van begroting, rapportages, jaarrekening, subsidieafrekeningen e.d.

Advies & Consultancy

Advies en consultancy over organisatieadvies, due diligence, rekenkameronderzoeken en inrichting financiële functie.

Begeleiding en Coaching

Het verzorgen van trainingen over auditing, verslaggeving, administratieve organisatie en interne beheersing, rechtmatigheid.

Invullen tijdelijke functies

Het tijdelijk invullen van financiële en controlfuncties op leidinggevend en uitvoerend niveau (interim-management).

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand contact formulier in en we nemen snel contact met u op!

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht