Op woensdag 22 maart ontving Hospice Amandi een cheque van 2.000 euro. Hospice Amandi kwam dit jaar als winnaar uit de bus van de goede doelen actie van EFK. Het brengt de realisatie van Hospice Amandi weer een stapje dichterbij.

Jaarlijkse goede doelen actie
Ieder jaar staat  EFK Interim-management en advies  (samen met Het Servicehuis) een percentage van haar resultaat af aan een maatschappelijk relevant doel. Het goede doel wordt door middel van stemming van relaties van EFK gekozen. Alle relaties krijgen de gelegenheid om hun stem uit te brengen op één van de drie goede doelen, gekozen door EFK. De goede doelen waaruit men dit jaar kon kiezen, waren:

  • Stichting Klavertje 2
  • Hospice Amandi
  • Voedselbank Gooi en Omstreken

Hospice Amandi winnaar goede doelen actie
Het goede doel met de meeste stemmen ontvangt een bedrag van € 2.000,- euro. Deze cheque is op woensdag 22 maart aan Hospice Amandi uitgereikt. De overige 2 goede doelen ontvangen een bedrag van € 1.000,- (Stichting Klavertje 2) en € 500,- (Voedselbank Gooi en Omstreken).

Van Meerpaal tot Hospice
Hospice Amandi wil mensen in het einde van hun levensfase een warme, veilige en liefdevolle omgeving bieden, met aandacht voor de wensen van de gasten en hun naasten. Het voormalige pand van basisschool De Meerpaal aan de Noordveenweg in Nieuwe Wetering is de beoogde locatie voor Hospice Amandi. Wethouder Schoonderwoerd was aanwezig bij de overhandiging van de cheque. Hij gaf aan: “De afgelopen jaren hebben de vrijwilligers van Hospice Amandi hard gewerkt om binnen alle wet- en regelgeving een hospice te kunnen realiseren in de gemeente Kaag en Braassem. Er zijn veel gesprekken geweest met de gemeente, zorginstellingen en verzekeraars. Met de ontvangst van de cheque is de realisatie van het hospice weer een stap dichterbij gekomen. Daar zijn we als gemeente erg blij mee.”