Op woensdag 14 maart ontving Stichting Rolstoelbus ‘t Gooi (in de volksmond geheten: De Rollybus) een cheque van € 500 euro. De Rollybus kwam dit jaar als derde uit de bus van de goede doelen actie van EFK. De Rollybus is een vrijwilligersorganisatie en vervoert rolstoelgebonden personen door heel het land.

Jaarlijkse goede doelen actie
Ieder jaar staat  EFK Interim-management en advies (samen met Het Servicehuis) een percentage van haar resultaat af aan een maatschappelijk relevant doel. Het goede doel wordt door middel van stemming van relaties van EFK gekozen. Alle relaties krijgen de gelegenheid om hun stem uit te brengen op één van de drie goede doelen, gekozen door EFK. De goede doelen waaruit men dit jaar kon kiezen, waren:

  • Stichting Rolstoelbus ’t gooi (De Rollybus)
  • Stichting Kerstactie West-Friesland
  • Dierentehuis Alkmaar

Derde prijs voor De Rollybus
De cheque van € 500,- is op woensdag 14 maart uitgereikt aan Peter Springer (voorzitter van de stichting). Onder het genot van een kopje koffie en een gebakje, ontvingen zij van Mike Dumanaw (directeur van EFK) deze cheque. Hierbij waren ook een aantal vrijwilligers van De Rollybus aanwezig.

De Rollybus biedt reismogelijkheden aan mensen die door een beperking rolstoelgebonden zijn of zodanige beperking hebben dat zij moeilijk of niet van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Chauffeurs, centralisten en bestuursleden zetten zich al bijna 35 jaar belangeloos in om aangepast vervoer mogelijk te maken.